Universitat Rovira i Virgili

Una activitat rellevant de la Càtedra d'Energia i Desenvolupament és la difusió -a través de cicles de conferències, jornades o debats- dels resultats aconseguits, actuant com a observatori de la situació energètica a nivell local, regional i internacional.

Jornada Tècnica "Reptes del sector energètic associats al procés de transició cap a un model més sostenible" a càrrec del Dr. Joan Batalla, Director General de FUNSEAM (Fundación para la Sostenibilidad Energética y Ambiental). La Jornada es celebra a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitata Rovira i Virgili el dijous 9 de març de 2017. PREM AQUÍ PER DESCARREGAR PRESENTACIÓ

Conferència "Els dos grans temes energètics del 2016: L'acord de París i les seves implicacions. Què passa amb el preu del petroli?"

La Conferència té lloc a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universtitat Rovira i Virgili el dia 13 de juny de 2016 a càrrec del Dr. Mariano Marzo, catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona

La Càtedra d'Energia i Desenvolupament organitza la "Sponsored Special Session: Energy Economics" en el marc del congrés internacional INFER 2016 "18th INFER Annual Conference"

El congrés es va celebrar a la Facultat d'Economia i Empresa de la URV del 8 al 10 de juny de 2016. Dintre aquesta sessió especial podem destacar les presentacions següents:

Resource and labor taxation in overlapping generation economies with an essential polluting resource (Nicolas Clootens)

Self-enforcing climate coalitions and preferential free trade arrangements (Thomas Kuhn; Radomir Pestow; Anja Zenker)

Spatial games in hydrocarbon extraction (Yuri Yegorov; Franz Wirl; Jalal Dehnavi)

Measuring economic effects of an energy model based on efficiency improvement (Ángeles Cámara; Ana Medina; José Ramón Monrobel)

Changes in energy output in a regional economy: A structural decomposition analysis (Maria Llop)

Workshop en Generació Elèctrica Distribuïda

La Càtedra va organitzar el Workshop en Generació Elèctrica Distribuïda que va tenir lloc el dia 4 de desembre de 2015 a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest acte va comptar amb la participació de Luís Maestre (President del Col.legi d'Enginyers Industrials de Tarragona i de Joan Ramon Morante (Director de l'Institut de Recerca de Catalunya i Catedràtic de Física de la Universitat de Barcelona).

Conferència "La transición energética"

La Conferència "La transición energética" va tenir lloc a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili el dia 24 de març de 2015 i a càrrec del Sr. Javier García Breva, President de N2E (Coalición para un Nuevo Modelo de Negocio Energético en España) expert en polítiques energètiques i assessor en temes energètics.

Conferència "Claves para entender la caída del precio del petróleo y perspectives de futuro"

Conferència organitzada juntament amb la Càtedra d'Economia Local i Regional que es va celebrar el 5 d'octubre de 2015 al Campus de les Terres de l'Ebre de la URV, Tortosa. A càrrec del Dr. Mariano Marzo, Catedràtic d'Estratigrafia a la Universitat de Barcelona.

Entrevista a Maria Llop al Canal Reus TV al programa "Avui Cambrils" el  23 de març de 2017.

Participació de Maria Llop a la Jornada "El repte de la pobresa energètica". Organitzat per el Consell Comarcal del Tarragonès a Tarragona el 20 de juny de 2017.

Entrevista a Maria Llop al Canal Reus TV al programa "Economia" el 16 de novembre de 2017.

Participació de Maria LLop a la Taula Rodona "El futur de l'energia". Organitzat pel Diari de Tarragona  a Cambrils el 20 desembre de 2017.

Participació de Maria Llop al V Congrés Mediterrani "Eficiència Energètica i Smart Green Cities" amb la conferència sobre economia verda. Organitzat per Open Energy Institute el 24 de novembre de 2016 a Cambrils.

Col·laboració de Maria Llop a la taula d'experts i debat de la Jornada L'impacte de la Unió Energètica a les empreses de Tarragona, organitzada per Europe Direct Tarragona el 27 d'octubre de 2016.

Intervenció de Maria Llop a la taula rodona de la Jornada Energia pel Futur organitzada per la MADE el 29 de setembre de 2016.

Participació al VII Workshop de la Xarxa Temática de Economía Computacional (Modelización económica multisectorial), organitzat per la Universidad Loyola Andalucía i el QURE, i celebrat del 16 al 18 de setembre de 2016 a Cazalla de la Sierra (Sevilla).

Participació al 56th ERSA Congress a Viena del 23 al 26 d'agost de 2016.

Organització de la sessió especial "Energy Economics" del congrés 18th INFER Annual Conference, celebrat a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili del 8 al 10 de juny de 2016.

Participació a la Jornada Tècnica: La biomassa com a font d'energia municipal. Diputació de Tarragona, 31 de maig de 2016

Ponència de M. Llop a la II Jornada PIMEC: L'energia com a factor de competitivitat. Moll de Costa, Port de Tarragona (17 de juny del 2015).

Treball de camp i intercanvi d'experiències a Eslovènia. Visita a la ciutat de Krasko de la Facultat d'Energia, centrals hidroelèctriques en funcionament i en construcció i de la Corporació Municipal. Entrevistes amb l'alcalde, el degà de la facultat i responsables de companyies productores d'energia (del 4 al 6 de març del 2015).

Presentació de la Càtedra d'Energia i Desenvolupament a la Diputació de Tarragona (20 de febrer de 2015).

Entrevista a Maria Llop al Canal Terres de l'Ebre, al programa "L'Ebre al dia" (3 de febrer de 2015).

Participació a la 4a Jornada de Debat de MADE: Energia i Desenvolupament Local, participació de Maria Llop amb la conferència "Producció energètica i impacte econòmic" (Móra la Nova, 27 de novembre de 2014).

2016

Diari de Tarragona

2017

El Punt Avui "Les emisions d'efecte hivernacle a Tarragona" (20 de febrer 2017)

El Punt Avui " I l'aigua?" (17 de abril 2017)

El Punt Avui "L'IRPF a la demarcació" (12 de juny 2017)

El Punt Avui "Temps de vacances"  (7 d'agost 2017)

El Punt Avui "Les altres conseqüències de l'1-O" (1 d'octubre 2017)

El Punt Avui "La incertesa d'octubre" (27 de novembre 2017)

Diari de Tarragona "Perquè puja el rebut de la llum?" (1 de desembre 2017)